https://www.traditionrolex.com/41 Kovács András Óra- Ékszer Szaküzlete - Toronyóra
Kovács András Óra- Ékszer Szaküzlete
0
...
https://www.traditionrolex.com/41

Toronyórák, köztéri órák

Cégünk toronyórák, köztéri órák gyártásával és javításával foglalkozik 1977 óta, kapcsolóórákat és harangozógépeket forgalmaz és szerel.
Munkánkat az órásmesterség és a modern elektronikus vezérléstechnika együttes alkalmazása jellemzi legjobban. Vállalkozásunk toronyórák rekonstrukciójával, teljesen új toronyórák tervezésével, gyártásával, komplex kivitelezéssel is foglalkozik. Készítünk köztéri órákat építészeti, vagy iparművészeti alkotások betéteként. Tervezünk és kivitelezünk harangjátékot a kívánt zeneművel. Büszkeségünk a királyi figurákat felsorakoztató Órajáték Székesfehérváron.
Tevékenységünk során kifejlesztettünk néhány bevált berendezéscsaládot, amelyek lehetővé teszik a gyors, korrekt műszaki kivitelezést a helyi körülményekhez alkalmazkodva.

Cégünk a PERROT német toronyóragyár magyarországi képviseletét látja el. Toronyóráinkhoz és harangvezérléshez, harangjátékhoz a cég által készített Funk vezérlőórát szereljük fel. Harangjátékokhoz pontos hangú, német harangokat szerelünk.

Célunk, hogy műszaki lehetőségeinkkel, megbízhatóan és kiváló minőségben teljesítsük megrendelőink elvárásait.

A szakmában elért eredményeinket nagyszerű munkák sora jellemzi.  

MŰSZAKI LEÍRÁS

A toronyórák felépítése az alábbiakból áll:
vezérlőóra, központi hajtómű, mutató osztóművek, kihajtó tengelyek, számlapok, mágneses ütőmű és ütőkalapácsok.

Vezérlőóra
Cégünk a német PERROT toronyóragyár magyarországi képviseletét látja el, így toronyóráinkhoz az általuk készített rádióvezérelt Fő (Funk) órát használjuk fel. A Német Szövetségi Fizikai Intézet (PTB) atomórájának időjelét veszi DCF 77,5 (Magnifligen - FRANKFURT melletti) időjel adóból.

Alkalmazási területe: templomok, iskolák, irodaépületek, ipari üzemek, piacok, pályaudvarok...

Felhasználási terület: toronyóra számlapok - mutatók vezérlése, harangok ütése, harangozás kapcsolása, fűtés, világítás, klímaberendezés, szellőzőberendezés, orgona bekapcsolása, mellékórák...

Mechanikus berendezések
Minden egység cégünk által készített SZABADALOMMAL VÉDETT berendezés.

Központi hajtómű
A MUTATÓK MEGHAJTÁSÁT a Fő óra által vezérelt központi hajtómű és elosztómű végzi percenkénti továbbítással. A hajtómű felépítése nagynyomatékú hajtást és variálható kihajtási irányokat biztosít. Zárt burkolattal ellátott, korrózióvédett alkatrészekből, a legmodernebb forgácsolás technikával készített berendezés.

Mutató osztóművek
Számlapoknál elhelyezve, mutató 1/12 osztású meghajtását végzi, zárt burkolatú korrózióvédett alkatrészekkel.

Kihajtó tengelyek, csuklók
A központi hajtómű és a mutató osztóművek közötti hajtást biztosítja variálható kihajtási irányokban a "kardán" csuklók által.

Számlapok
A megrendelő igényeinek, a templom stílusához megfelelően a Műemlékvédelmi Hivatallal egyeztetve mintakollekciónkból kiválasztható számlapokat készítünk.

  • A.) Poliészter üvegszál erősítésű műanyag számlap, UV álló, öt rétegű üvegszál paplan. Bármely színben és változatban készülhet. Legjobban ellenáll az időjárásnak. Előnye, hogy a számlap egy darabból áll. A számok anyagában festettek, vagy plasztikusan rátettek.
  • B.) Alumíniumlemez alapon elektrosztatikus festéses és 180 fokon égetett felületen grafikusunk által tervezett és festett számokkal.
  • C.) Rézlemez számlap, ötvösmunkával elkészített kivitel.

A számlapokhoz vázszerkezetet is készítünk.

Mutatók
Korrózióvédett, acél lapos vázszerkezettel, ötvösmunkával készült vörös réz domborított borítással. Mintakollekciónkból kiválasztható a templom stílusához, illetve a számlaphoz megfelelően.

Ütőművek és ütőkalapácsok
A negyed és egész óraütéseket a harangokra az ütőkalapácsok adják, amelyeket egy-egy mágneses egység a vezérlőórától kapott impulzusra működésbe hoz.

Az import egységek rendelkeznek az EURÓPAI UNIÓ minőségi bizonyítvánnyal.

HARANGOZÓGÉP

A JUBILATE-9 és 10 típusú harangozógép a német PERROT toronyóragyár gyártmánya, amit mi szerelünk fel. A több mint 130 éves tapasztalat, valamint a modern technológia alkalmazása garantálja a berendezés, teljesítmény és az ár kitűnő arányát.

Ennek az elektronikusan vezérelt harangozógépnek a szíve egy mikroprocesszor. Az egy másodperc tört részében kerülnek feldolgozásra a digitális jelek. Lehetővé teszi minden kívánt harangozási magasság és a kitérési szög pontos beállítását. A harang nagyságától függ a percenkénti ütések száma. Az érték szervizkészülék segítségével állítható. Az előírt érték változtatásával így minden harang fokozatmentesen, pontosan és optimálisan állítható be. A legfinomabb szabályozás következtében a szabályozási eltérés ezrelék nagyságrenden belül marad.

A hangolás harangozás közben történik.

A legmodernebb vezérléstechnika döntően hozzájárul, hogy egy harang gyönyörű zeneszámmá változik. A harang hangolásánál döntő hatással van a harangálványzat, a lengőszerkezet és a harangnyelv.

A harang rendkívül óvatos indítása megakadályozza a visszaverődő ütéseket, a hangzás terjedelmét nem befolyásolja. A harangozás befejezésekor lágyan lefékezi a harangot. A harangnyelv szabadon leng, ez a berendezés valósítja meg a kézi harangozás régi műveletét. Ezáltal nemcsak a harang, hanem a torony is (amely gyakran műemlék) meg van kímélve.

HARANGJÁTÉK

Vállalkozásunk csak bronzharangból készít harangjátékot!

A Csitári-kút 14 bronzharangból álló harangsor, ami 20 féle dallamra van beprogramozva, ezek minden órában megszólalnak.

Tekintse meg ismertetőnket a Kossuth utcai harangjátékról, az ÓRAJÁTÉK menüpont alatt.

https://www.traditionrolex.com/41 https://www.traditionrolex.com/41 https://www.traditionrolex.com/41